π Tender Overview
Mr. Nguyen Duc Thinhs company (Gia Lai) has a quantity of waste bags (polypropylene) discharged from the process of receiving raw materials from suppliers. According to the environmental license, the company is transferred to the scrap purchasing unit. Mr. Thinhs company wants to transfer this number of waste bags to the companys grassroots union, so that the grassroots union can transfer this amount of waste bags to the scrap purchasing facility (to increase income for the grassroots union, additional benefits for workers). Mr. Thinh asked, is the transfer to this union consistent with regulations on normal industrial solid waste management? Department of Environment environment, the Ministry of Agriculture and Environment answers this issue as follows: According to the provisions of Clause 1, Article 3, Circular No. 02/2022/TT-BTNMT dated January 10, 2022 of the Minister of Natural Resources and Environment (now the Ministry of Agriculture and Environment) detailing the implementation of a number of articles of the Law on Environmental Protection, waste source owners are organizations and individuals that own or are assigned to manage and operate waste generation. Thus, the owner of the waste source is the organization or individual that owns or is assigned to manage and operate waste generation. The owner of the company or the person assigned to manage and operate the company is the person responsible for transferring waste according to the provisions of the law on environmental protection.Chinhphu.vnSee moreIndependent production and import of plastic pipes must contribute to waste treatment.See moreInstructions for looking up the list of hazardous waste treatment units.See moreConditions for transfer of common industrial solid wasteSee moreWhich projects require trial operation of waste treatment facilities? waste?See moreWhat is other common solid waste?See moreWhat is reuse and recycling of waste?See moreWhat types of solid waste are used as raw materials for production?See moreWhich units are allowed to treat hazardous waste contaminated with PCBs?