📋 Tender Overview
Ms. Nguyen Thanh Dieu (HCMC) works at a college, a public service unit that covers part of its regular expenses, operating in the field of education, training and vocational training. The school provides vocational training for 10th and 11th grade students at Vocational Education - Continuing Education centers. Clause 6, Article 19 of Decree No. 238/2025/ND-CP dated September 3, 2025 of the Government stipulates: The tuition exemption, reduction, or support regime does not apply to learners in case they have enjoyed this regime at a vocational education institution or university education institution, If a student is eligible for tuition exemption or reduction and studies at many educational institutions or many faculties and majors in the same educational institution, he/she will only be entitled to one tuition exemption or reduction. Ms. Dieu asked, can 10th and 11th grade students at Vocational Education - Continuing Education centers, and at the same time attend vocational secondary school trained by her school, be exempted from tuition fees for vocational secondary classes? Regarding this issue, the Ministry of Education and Training responded as follows: Clause 1 and Clause 12, Article 15 of Decree No. 238/2025/ND-CP stipulates that subjects eligible for tuition exemption include: Preschool children, high school students, students of the general education program (students enrolled in the continuing education program at the lower secondary level and students enrolled in the continuing education program at the high school level) in public educational establishments under the national education system and Persons who graduate from junior high school to continue studying at the intermediate level. Regarding education level, the training level of the national education system is specified in Clause 2, Article 6 of the 2019 Education Law, Clause 1, Article 1 Law amending and supplementing a number of articles of the Education Law. The high school continuing education training program specified in Clause 3, Article 34 and the intermediate level specified in Clause 4, Article 34 of the 2019 Education Law are two different training levels in the national education system. The subject is a student (who has graduated from secondary school) studying the High School Continuing Education Program at Continuing Vocational Education centers (issued diplomas and certificates by Vocational Education Centers). At the same time, participating in intermediate level studies under the joint program between Continuing Education Vocational Education centers and colleges and intermediate schools (granted diplomas and certificates by colleges and intermediate schools) are 2 subjects belonging to 2 different educational levels and training levels. Students studying at two different educational institutions are entitled to simultaneously enjoy the policies in Clauses 1 and 12, Article 15 of Decree No. 238/2025/ND-CP must ensure regulations on joint training, expertise, functions and tasks of the educational institution. Chinhphu.vn See more Are war invalids studying for joint training exempt from tuition? See more Are Lao majors still exempt from tuition? See moreStudents majoring in Philosophy Are students exempt from tuition fees according to the new regulations? See more Is studying at the same time of continuing education and vocational secondary school free of tuition? See more Are students with severe disabilities exempt from tuition? See more Are tuition fees continued to be waived when studying a 2nd degree? See more Infographics: Subjects exempted from tuition