📋 Tender Overview
Mr. Duc Duys grandparents (Hanoi) have a plot of land that has been used stably since 1950. They divided it orally among their 3 children and built 3 houses since 1995. Now, 3 households of 3 children are still living on this land. Mr. Duy asked, now that his family wants to issue a Land Use Rights Certificate for the first time, will the residential land limit be calculated separately for each household? The Ministry of Agriculture and Environment answers this issue as follows: According to the provisions of Clause 1, Article 135 of the Land Law 2024, Certificates of land use rights and ownership of assets attached to land are issued for each plot of land to people with land use rights and owners of assets attached to land who have needs and meet the conditions according to the provisions of this Law. Determination of residential land area when recognizing land use rights is in Article 141 of the Land Law. Clause 5, Article 141 of the Land Law stipulates that the Provincial Peoples Committee, based on local conditions and practices, specifically stipulates the limit for recognition of residential land specified in Clauses 1 and 2 of this Article for cases of land use before December 18, 1980 and from December 18, 1980 to before October 15, 1993. City Peoples Committee. Hanoi has issued Decision No. 61/2024/QD-UBND dated September 27, 2024 Promulgating Regulations on a number of contents in the field of land in the city. Hanoi, accordingly, Article 11 of the Regulation promulgated together with Decision No. 61/2024/QD-UBND specifically stipulates the determination of residential land area when recognizing land use rights for households and individuals currently using land. The Ministry of Agriculture and Environment responded so that you can know, research, and contact local competent authorities to have it implemented according to the provisions of law.Chinhphu.vnSee moreFour Conditions for re-determining the area of residential land See moreIs it possible to re-determine the area of residential land issued with a book before 2004? See moreCan land purchased at the communes valuation price since 1991 have the area of residential land re-confirmed? See moreConditions for redefining the area of residential land when the red book has been issued See moreWhat documents are used as a basis to re-determine the area of residential land? See moreAuthority and procedures for granting the first Certificate for land without documentsSee moreResidential land limit when issuing Certificate for the first timeSee moreRegulations for granting Certificate for the first time for land without documents